Czekolada, obok której nie można przejść obojętnie!
Głęboki smak gęstej śmietanki jest tutaj idealną podstawą do mocno wyczuwalnych aromatycznych owoców, które pobudzą zmysły zarówno smakiem jak i zapachem.
Całość otulona jest w czekoladę Ruby, w której możemy wyczuć gęstą, kremową konsystencję, przeplataną kwaskowym posmakiem z wyraźną nutą jagodową.
Może się to wydać nieprawdopodobne, lecz ta tajemnicza, różowa czekolada, znana na świecie jako Ruby Chocolate zawdzięcza swój kolor tylko naturze! Nie ma w niej ani grama sztucznych barwników, a piękny kolor stworzony jest przez kakaowe ziarna! Według opisu patentowego jest to produkt pochodzący z niesfermentowanych ziaren kakaowych lub fermentowanych nie dłużej niż przez 3 dni, poddanych działaniu kwasu i to właśnie zakwaszenie wydobywa z ziaren rubinowy lub fioletowy kolor miazgi
Miazga kakaowa minimum 48%.
Skład może się zmienić wraz z dostępnością owoców.