-20%
Assam Dikom SFTGFOP1
Tradycyjna czarna herbata o głębokim smaku.
12,39 zł – 23,18 zł
Najniższa cena produktu w okresie 30 dni: 12,39 zł.
Letnie upały zbliżają się wielkimi krokami. Dbamy zatem o odpowiednią ilość wypijanych płynów w ciągu doby. Sklepowe lodówki kuszą kolorowymi napojami, rozsądek jednak nie pozwala nam po nie sięgnąć. Toż to sam cukier i chemia! Marzymy o czymś zdrowym, niskokalorycznym, orzeźwiającym i… smacznym.
Herbata „parzona” na zimno, to doskonała propozycja dla osób dbających o swoje zdrowie i ceniących nowe, oryginalne pomysły.
Jak ją przygotować?
Możesz wykorzystać dowolny rodzaj herbaty. Doskonale nadadzą się tradycyjne odmiany (czarna, biała, zielona, czerwona, rooibos), ale również ziołowe i owocowe mieszanki. Jeśli chcesz, do suszu możesz dodać dowolne dodatki: miód, płatki imbiru, plasterki sparzonych owoców, liście świeżej mięty
Tak, to nie pomyłka! Woda powinna być chłodna, jeśli butelkowana to niskozmineralizowana – tak, aby jej naturalny smak nie zdominował smaku herbaty
Lżejsze herbaty, takie jak białe czy zielone, będą gotowe już po 4-5 godzinach. Herbaty czarne, czerwone, ziołowe czy owocowe wymagać będą nieco więcej czasu, nawet do 10 godzin.
Herbata tak przygotowywana zaskakuje niespodziewanym bogactwem nowych aromatów. Jest przy tym niezwykle prosta w wykonaniu i zdrowa – pobudzające katechiny i kofeina uwalniają się do napoju w ograniczonych ilościach. Można więc pić ją nawet tuż przed snem. Również garbniki zatrzymywane są w liściach, dzięki czemu herbata pozbawiona charakterystycznej goryczki może cieszyć podniebienie smakiem łagodnym i delikatnym.
Jeśli lubisz eksperymenty, jeśli w znanych i lubianych herbatach pragniesz odkryć świeże, zaskakujące nuty, nowy pomysł na herbatę z pewnością przypadnie Ci do gustu.
Wypróbuj tych szczególnie polecanych przez nas: